PLUK

Concept design competition edition:

Ik ga Bouwen & Verbouwen - Trek Je Plan

BE

 
 

/Lijn

Een op het oosten georiënteerde stadstuin wordt vormgegeven met een open en luchtige ruimte, die de gewenste functies subtiel huisvest.

Langs de zuidmuur wordt een lineair betonelement voorzien, zodat door het forse niveauverschil ofwel hoge of lage ruimtes ontstaan. De benodigde functies krijgen hierdoor een specifieke plaats toegekend. De fiets- en tuinberging bevindt zich aan het begin van de tuin, vlak naast de woning. In het midden van de tuin wordt er een ‘plukserre’ voorzien, waar men omwille van zijn ideale oriëntatie tal van lekkers kan kweken. 


Een buitenkeuken met aangrenzend terras wordt over de tweede helft van de tuin ingeplant. De prachtige Taxusboom, die aan de onderzijde dient opgesnoeid te worden, zorgt voor schaduw.


Aan het einde van de tuin wordt een composthoek voorzien met een ruimte voor het stapelen van hout.




 

©2018 by LAB-V.