4KANT

Realisation by Hoff Projecten
Edegem BE

 
 

/4Kant


Een reeds aangelegde, noordelijk gelegen tuin wordt uitgebreid met een zwemvijver. Het geheel wordt, omwille van de oriëntatie, diep in de tuin ingeplant. Zo kan het water van de vijver alsnog vanaf de vroege lente worden opgewarmd door de energie van de zon.


Het grondwater op het terrein staat in bepaalde periodes boven het maaiveld. 

Deze 'drassige' zones worden verschoven naar strategische plaatsen, waar ze als volwaardige poelen en wadi's een (ecologische) meerwaarde kunnen betekenen.


De vormgeving van de zwemvijver en het terras is gebaseerd op de 1/3- en 2/3-verhouding door het opdelen en opnieuw samenvoegen van vierkanten van verschillende afmetingen.


De 'grastegels' tussen de vijver en de plantenfilter creëren een subtiele overgang tussen aarde en water.

Beheer(s)t versus natuurlijk.

 

©2018 by LAB-V.